/Sunrise2/NVBK_LOGO.png

Presentation

Norrköpings Veteranbilklubb NVBK är en ideell förening ansluten till Motorhistoriska Riksförbundet MHRF. NVBK bildades 1969.

 
Klubbens syfte
Att bevara, renovera, köra och visa upp gamla, originella eller unika bilar och andra fordon. Att dokumentera fordonens historia och föra kunskapen vidare.
Medlemskap
Ordinarie medlemskap kan vinnas av den som har intresse
enligt klubbens inriktning och är villig att verka i klubbens anda. Innehav av fordon är inte nödvändigt. För att få ordinarie medlemskap krävs i samband med medlemsansökan, närvaro på någon av klubbens sammankomster. Familjemedlemskap kan erhållas av ordinarie medlems maka/make/sambo samt hemmavarande barn under 21 år.
Klubben har ca 200 ordinarie medlemmar. Dessutom finns drygt 40 familjemedlemmar.
Fordon i klubben
Alla äldre och intressanta fordon är välkomna. Idag finns det bilar, motorcyklar, mopeder och traktorer mm i klubben. Årsmodellerna sträcker sig från början av 1900 till slutet på 1990.
Vad vi gör
Sommartid träffas vi först och främst vid våra egna rallyn och träffar, men även på andra klubbars evenemang. Vi brukar också anordna bussresor till marknader och muséer.
För att sälja överblivna delar brukar vi ha klubbrutor på veteranbilsmarknader.
Gemensamma utflykter görs ibland till något museum eller något kul evenemang.
Året runt träffas vi i vår klubblokal på Blixholmsvägen 9 varje torsdag mellan klockan 16.30 -19.30, dock gör vi ett uppehåll i anslutning till jul- och nyårshelgerna. Första torsdagen i varje månad håller vi protokollförda månadsmöten. I december avnjuter vi vårt traditionella julbord.
 
 (c) NVBK Norrköpings Veteranbilklubb - klubben för fordonsentusiaster, sedan 1969 

 
--